Øjenlidelse

Carsten Boye

Carsten har grøn stær på venstre øje og har haft en lille blodprop i det højre øje, hvor der så efterfølgende har været en blodansamling, der gav nedsat syn.

Opmålingen af øjnene viser inden akupunkturbehandlingen 25 % syn på det venstre øje og 52 % syn på det højre. Nu – efter fjorten dages intensiv behandling med akupunktur – er der foreløbig målt 38 % på venstre øje og hele 95 % på det højre øje. Foreløbig, fordi Carsten er i et opfølgende forløb, som ofte giver flere procenter, da akupunkturen regenerer synscellerne.
Selve behandlingen har Carsten læst om i den lokale ugeavis. Og da hans kone skubber lidt til ham for at gå i behandling, tager han beslutningen om at prøve. Især lægger Carsten vægt på, at tilbuddet hedder: hvis ingen effekt, ingen betaling. Det er faktisk nøjagtigt det, der får ham til at prøve behandlingen, for som han siger, så kommer det ikke til at koste ham noget, kun den tid, har bruger, hvis ikke der er effekt.
Det bedste er det forbedrede syn, forklarer Carsten og giver et par eksempler: han bor på den tidligere Solo-grund,

og når han står og kikker ud af vinduet, har han opdaget, at han igen kan se flagstangen i tårnet på kasernen. Derforuden kan han uden særlig anstrengelse læse undertekster på TV.
Carsten har den holdning, at han gerne deler sin syns-solstråle-historie med andre, og så må de selv beslutte, hvad de vil gøre. For som han siger, det er vel den bedste markedsføring, man kan give. At det virker for ham.

Til historien hører, at patienten måles hos en optometrist inden behandling påbegyndes. Så sættes akupunkturbehandlingen i gang. Efter fjorten dage opmåles patients syn igen. Er der fremgang i synet, fortsættes akupunkturbehandlingen. Når forløbet er færdigt, opmåles patienten igen hos optometristen. Herefter sker det ofte, at brilleglassene må udskiftes, således patienten oplever det bedste synsresultat.