En hånd I klemme

Brian

Brian, hvis efternavn er kendt af redaktionen, er fra Sønderborg og fortæller.

“Jeg kom til AlsSund & Rask af en helt anden årsag. Men for 2½ år siden væltede jeg med min beachboogie – mooncar. Det gav 13 brud i højre hånd og fingre. Jeg blev lynhurtigt sendt på operationsbordet og fik sat ståltråd i hånden – sener skulle hentes højt oppe i armen. Nu var jeg nervøs for, hvordan mit liv som højrehåndet ville udarte sig. Jeg var igennem en opslidende genoptrænings-periode med omskoling, da jeg inden ulykken arbejdede i et køkken.

I en konsultation falder talen på Brians højre hånd, som efterhånden er begyndt at være stiv og temmelig umobil. John Ottesen foreslår akupunktur, for at fjerne inflammation, gøre arvævet blødere og generelt højne fingrenes mobilitet. Brian kan ikke bøje fingrene ind mod håndfladen længere. Han er også ved at være træt af, at han dårligt kan få den hånd i lommen. Så han er ikke tvivl, det skal prøves.

“Jeg har været i akupunktur en gang og se lige her,” siger Brian og fortsætter: “En gang og nu kan jeg allerede få to fingre bøjet ind mod håndfladen – det er så vildt,” smiler Brian og tøver ikke med at fortælle, at dukker andre skavanker op, trods hans unge alder, så er akupunktur et naturligt valg fra hans side.