AMD

En diagnose, ingen ønsker at få

Hos AlsSund & Rask kan vi hjælpe patienter med Aldersrelateret Macula Degeneration. Vi har over 30 års erfaring i netop behandling af AMD, og det er ikke uden en vis faglig stolthed, vi erfarer, at behandlingen enten stopper udviklingen af AMD, giver bedre syn generelt eller normaliserer synet. Husk på, mange af vores patienter er ofte sat i udsigt, at der intet er at stille op, og at de må vænne sig til et liv som svagsynede, eller i værste fald som blinde. Derfor bliver rigtig mange af vores AMD-patienter glædeligt overraskede, når synet bedres ved hjælp af nogle ugers intensiv akupunkturbehandling.

Læs mere om AMD

AMD er en alvorlig sygdom, som i Danmark desværre er den almindeligste årsag til kraftig synsnedsættelse. Ca. 12 % af alle mennesker over 60 år, og ca. 28% over 74 år lider af AMD, som nogle fejlagtigt kalder øjenforkalkning. Vi kalder det for nemheds skyld AMD – som findes i to versioner – en våd og en tør AMD. Ca. 12.000 danskere over 50 år får hvert år stillet den frygtelige diagnose AMD og er dermed den hyppigste årsag til registreret blindhed i Danmark. Kilde Netdoktor.
Det er en tilstand, som forringer det skarpe syn – især det syn, vi bruger, når vi ser TV eller læser. AMD betragtes i det etablerede sundhedssystem, som en invaliderende øjenlidelse, der ikke findes effektiv behandling for. 

Siden 1980 er akupunktur brugt i Danmark som alternativ behandling af øjenlidelser. Så der er helt bestemt et godt alternativ til “ingen effektiv behandling” – nemlig den kinesiske velkendte akupunktur. 

Vi benytter en metode, hvor du først skal til optometrist. Her udmåles dit syn. Så tager vi fat på selve akupunkturbehandlingen i en uges tid. Herefter skal du igen til optometrist for at få målt, hvordan effekten af akupunkturen udmønter sig på dit syn. Så lægger vi sammen den egentlige plan for resten af behandlingsforløbet. Dette gør vi, for at du kan få den bedste behandling i forhold til at øge dit syn.

Kontakt os, så vi kan lægge en god plan for dig. Det handler om din livskvalitet.

  • Vi behandler både våd og tør AMD med akupunktur og ser gode resultater. Vores behandling kan sagtens kombineres med øjenlægens behandling af f.eks. en våd AMD
  • Over 100.000 mennesker i Danmark har AMD ifølge Lægeforeningen
  • 63 % af alle svagstseende i Danmark har AMD
  • AMD er en ophobning af affaldsstoffer på nethinden
  • En egentlig syns-formforvrængning kan udvikle sig på blot et par uger
  • AMD er en frustrerende sygdom, da hjernen kompenserer for de manglende synsindstryk
  • Der findes i dag ingen traditionel medicinsk behandling af tør AMD
  • At særlig ernæring og specielle kosttilskud i kombination med intensiv akupunktur kan have betydning for AMD’s udvikling.

Vi tilbyder